Helgøy AS

Et sted å finne ro

Selve hjertet på Helgøy er Fila, det nyrenoverte herredstyrehuset i gamle Helgøy kommune.

Det er 10 senger fordelt på 4 rom i Hovedhuset og 8 senger i nabohuset. Vi tilrettelegger for kurs og konferanse, samt for ferie- og fritidsreisende. Det er WIFI, prosjektør og lerret tilgjengelig. I tillegg kan man slappe av i massasjebad til 8 stk, få informasjon om gamle Helgøy kirke og tidligere bosetninger på øya. Båt til leie for fisketurer og vandringsruter.

 

Fila ble ferdigbygd i år 1900 av partiet Venstre som aktivitetshus, hvor det også var mulighet å bo i. Fila ble kjøpt av Helgøy kommune i 1936 og var Herredshus (kommuneadministrasjon) fram til sammenslåingen i 1964. Fila er nyrenovert med høy standard på dobbelrommene, stue/møterom og en nydelig vinterhage/glassveranda. Der kan vi slappe av med en deilig varme fra klebersteinsovnen og nyte en flott havutsikt. Et sted for å finne ro.

 

På Helgøy stammer de eldste spor av bosetning fra ca. 4000 år f.kr., altså har det bodd folk fra Steinalderen – gjennom Jernalderen – Gårdshauger fra ca 1200-tallet og de yngste rundt 1600-tallet.

 

Veibeskrivelse: fra Tromsø til Vatnan i Dåfjord : 1 time med bil – derfra ca 20 min med båt til Helgøy. Altså vil vi kun bruke ca 1 time og 30 minutter i total reisetid. Båttransport ordnes.

Våre aktiviteter